Tag kontrol over dit liv

1698b847c2e4fe98c05adcdc9d420590_XL
I en alder af 40 år startede jeg på den fireårige læreruddannelse i Nørre Nissum i Lemvig! Et stort skridt i en forholdsvis sen alder, ”den lå ikke lige til højrebenet”, som man siger i sportsverden!

Men med masser af opbakning fra min nærmeste familie, greb jeg chancen og sprang lige ud over kanten. Det der undrede mig var pessimismen fra vores vennekreds, du er for gammel!  Det vil aldrig gå! Det er for mange år siden du har gået i skole! Osv osv, havde tiden været en anden var jeg nok blevet påvirket af deres ytringer i sådan en grad at jeg ikke var påbegyndt min uddannelse, men jeg tænkte at jeg ikke ville lade mig styre af venners begrænset samfundssyn. I 2007 landede jeg med et flot eksamensbevis efter den fireårige læreruddannelse.

Jeg mener at vi alt for ofte lader os styrer eller begrænse af vores samfund, du er for gammel, dit gennemsnit er for lavt, så du kan ikke komme på gymnasiet, du skal på hg. Hvorfor lade sig begrænse af nogle konforme samfundsnormer? Hvor ikke fortælle om de muligheder der så er for at nå det pågældende mål, ligesom i trafikken er man nogle gang nødt til at tage en ”omvej” for at nå sit mål, og sådan er det.

LÆS OGSÅ: At gøre sin drøm til virkelighed

Så tag kontrol over dit liv igen! Det starter hos dig selv, du skal tro på det, tro på dig selv, hvis ikke du tror på dig selv, kan du ikke forvente at andre gør det. Underbevidstheden styrer din tankegang, ca. 60 procent af vores tanker lagere sig i vores underbevidsthed, det du fodre den med, er det den arbejder med. Pinkoden ned i underbevidstheden er ”jeg er” så hvis du f.eks. siger til dig selv, jeg er ikke god nok! Bliver der arbejdet med dette udsagn, men omvendt kan du også sige til dig selv at ”jeg er” god nok til det jeg gør, bliver der arbejdet med dette udsagn. Husk underbevidstheden har ingen humoristisk sans! Det du fortæller den er det der bliver arbejdet med.

Det er slående hvor mange mennesker der forsøger at blive ”nogens” i stedet for at blive til ”nogen” jeg er den vigtigste person i mit liv! Hvis ikke jeg kan være noget for mig selv, kan jeg ikke være noget for nogen. Lad være med at køre sammenligningens spil, du skal ikke blive som sidemanden, læs, lær og lyt, tilfør dig ny viden, sorter i det, brug det der giver mening for dig. Forsøger du at køre sammenligningens spil taber du, det går ud over dit selvværd. Verden møder ikke nogen på halvvejen, hvis du vil have del i noget må du selv tage affære. Et godt liv skal man kæmpe for.  Livet kan ses som en sinuskurve, det går op og ned, vi kender alle den ”fede” fornemmelse i maven nå livet bare er dejligt. Somme tider drøner hverdagen bare afsted uden vi tænker videre over det! Vi rammer også bunden en gang i mellem, vi mister måske en vi har nær, eller vores job eller lign. Når man er så langt nede er det ikke muligt at genkalde den ”fede” fornemmelse i maven igen med det samme, så er strategien er at genkalde sig tiden hvor hverdage bare ”drønede” afsted, derfra er det muligt at finde den fede fornemmelse frem igen. Bare husk Ingen, og jeg gentager ingen er lige så lykkelige som Ole Henriksen, så lad være at tro han er det perfekte billede på hvor glade vi alle bør gå rundt og være. Så smil, løft hagen og ret dig op, der er der det hele starter!

”Nothing happens until something moves”

Tag control over dit liv - Læs mere om coach-uddannelsen

Jens-Erik fortæller her om hans oplevelse, og hvad han har fået ud af coachuddannelsen.

Relaterede artikler

Referencer

 • logo-footer1
 • logo-footer10
 • logo-footer11
 • logo-footer12
 • logo-footer13
 • logo-footer14
 • logo-footer15
 • logo-footer2
 • logo-footer3
 • logo-footer4
 • logo-footer5
 • logo-footer6
 • logo-footer7
 • logo-footer8
 • logo-footer9