Q & A - Typiske spørgsmål til ICI Coachuddannelsen

47674e109b85ae6495880f2604f34f58_XL
Overvejer du at tage en coachuddannelse, er det helt afgørende at du vælger den rette. Derfor har vi samlet nogle af de mange spørgsmål som vi ved det er vigtigt for de fleste at få svar på. Måske det kan hjælpe dig til en beslutning...

 

Vi tænker som udgangspunkt, at et er det kun dig selv der ved, og at du sikkert besøger enten dit rationale og/eller din mavefornemmelse når du beslutter dig for noget. Nedenfor har vi listet lidt til rationalet, og ellers håber vi du har lyst til at besøge os til en gratis inspirationsaften, så du kan mærke efter om vi er de rigtige for dig. 1. Fordi vi kun har tilfredse kursister - også de der ikke består certificeringen første gang. 2. Fordi du bliver certificeret på et højt fagligt kompetenceniveau, og bliver dygtigere end alle de andre. 3. Fordi du får en anerkendt international certificering (ICI). 4. Fordi din træner har en træner-certificering, og et kompetenceniveau, der vil forbløffe dig. 5. Fordi vi har certificeret langt over 1000 coaches over hele verden igennem de sidste 15 år. 6. Fordi du udover en lang række kraftfulde metoder og modeller, får et kompetence og intuitionsniveau hvor du også kan coache de 80% der ikke passer ind i modellerne. 7. Fordi vi anvender en meget effektiv læringsmodel (PITAL), der giver vores kolleger i branchen baghjul.. 8. Har du ambitioner om en Master i Coaching på sigt, så tilbyder vi dig det uden sammenligning mest krævende og kompetencegivende, og derfor anerkendte forløb i verden. 9. Fordi du uden diskussion får alle pengene tilbage hvis du ikke er fuldstændig tilfreds efter endt uddannelse.
Her kan du sammenligne alle vores uddannelser, forhåbentlig er det nok til at tvivlen forsvinder, ellers håber vi et af de andre svar kan hjælpe dig.
Der er i dag tre internationalt dækkende certificeringer. ICI, ICF og ICC, og som udgangspunkt er der flere ligheder end forskelle. Alle har stort set samme etiske retningslinjer, alle har en ambition om et højt fagligt niveau, alle har en organisation bag, der sikrer kvaliteten, alle har stort set lige høj grad af international dækning. Så uanset hvad du vælger vil vi anbefale dig at vælge en coachuddannelse med international certificering. Hvis vi skal se lidt på forskellene så er den væsentligste nok at det kun er coachuddannelser under ICI og ICC der afsluttes med en international certificering. Hos ICF skal man efter endt uddannelse dokumentere 75 betalte sessioner, der nemt kan strække sig over flere år at opnå. Det nødvendige antal sessioner for ICI Certificering opnår du igennem ICI Coachuddannelsen, da de ikke behøver at være betalte, hvorfor denne kan afsluttes med certificering. En vigtig forskel på ICI og ICC er at hvis du efterfølgende vil fortsætte din udvikling så er det kun ICC's egne efteruddannelser der gælder. Hos ICI lærer vi os opad det internationale meriteringssystem, hvilket betyder at du kan tage relevante overbygninger andre steder og anvende dem fx i forhold til at opnå en master i coaching.
Som udgangspunkt lærer du så mange små og store værktøjer og modeller, at vi ikke kan beskrive det her, men du skal regne med at lære modeller, der dækker alle aspekter af de væsentlige elementer i en coachingsession, så du efterfølgende kan anvende dem i sammenhæng eller løsrevet fra hinanden, hvis det giver mere meninng i det enkelte tilfælde. Her kan du få et overblik over de elementer uddannelsen indeholder, og du skal regne med at der er mindst én model eller værktøj til hvert element. På dem måde vil du efter endt certificering kune coache stort set hvem som helst i hvad som helst. Din erfaring over tid er naturligvis afgørende for hvor dygtig du bliver til at mestre alle disse modeller, så derfor er omfattende træning en vigtig del af uddannelsen.
Vores teoretiske grundlag adskiller sig ikke fra stort set alle andre coachuddannelser i den vestlige verden. Der er tale om en blanding af kognitiv teori, systemisk teori, positiv psykologi, narrativ praksis samt det videnskabsteoretiske ståsted der hedder socialkonstruktionisme. For at sikre optimal læring har vi udviklet en velafprøvet læringsmodel PITAL, der er en effektiv kombination af flere læringsteorier..
En fuld ICI Coachuddannelse med international certificering tager 14 dage fordelt med 2-3 dage pr. måned på hverdage i 7 måneder. Derudover er der en række aktiviteter i de mellemliggende perioder. ERFA/træningsmøder, egen coaching, coaching af andre, samt opgaveskrivning. Regn med ca. to timer om ugen i gennemsnit i hele uddannelsesperioden. Det lyder måske ikke af så meget, men vores deltagere oplever forløbet som intensivt. Det skyldes den mentale aktivitet undervejs, der godt kan fylde en del i hverdagen.
Udfra en gennemsnitsbetragtning består et hold af følgende deltagere: tre offentlige og private ledere på forskellige niveauer. to sundhedsfaglige aktører, to socialfaglige aktører, to undervisere/konsulenter, to der vil være selvstændige coaches, to der skal lave noget nyt i livet, en soldat, præst, politimand og en selvstændig erhvervsdrivede. Denne diversitet skaber de absolut bedste betingelser for et højt kompetenceniveau. Læs eventuelt mere om hvad du kan regne med af konkret udbytte i de forskellige målgrupper her.
Vi starter hold op på ICI Coachuddannelsen i København 4 gange årligt og i Skanderborg 2 gange årligt. Der er max 15 på holdet for at sikre optimal læring og samtidig tilstrækkelig diversitet.
Til trods for at der er solid teori og evidens bag alt hvad vi laver, så fylder teorier ikke meget på uddannelsen, da det afgørende er at du opnår et højt kompetenceniveau der efterfølgende kan omsættes i din hverdag. Derfor er der kun en enkelt bog vi anbefaler du har læst inden uddannelsen afslutter, og vi anbefaler dig IKKE at læse nogen bøger iden du møder op, så ikke du er "belastet" af viden/teori, der kan komme til at stå i vejen for din praksis.
Der er ingen navlepilleri, og kun det føle-føle du selv har lyst til, for vi arbejder ikke med terapi men med coaching! Til gengæld skal du regne med at du flytter dig personligt under forløbet. Du vil nemlig erfare at noget i dig måske står i vejen for dig, og det vil du så i løbet af uddannelsen have mulighed for at ændre. Af den grund har vi en obligatorisk screeningsamtale inden optagelse på uddannelsen, så du er helt sikker på at det er den rette uddannelse du har valgt.
Hos EmpowerMind anvender vi udelukkende certificerede ICI trænere, og dem har vi tre af, og de er alle meget dygtige! Det er altså ikke undervisningsassistenter der vareager undervisningen, som vi ved det er flere andre steder. Der vil være tilknyttet en hovedtræner, der følger dig hele vejen, og derfor vil være i stand til at skabe forudsætning for at du opnår et niveau hvor du kan certificeres. Undervejs vil du i begrænset omfang møde en eller flere af de øvrige ICI trænere, så du får flere perspektiver.
Det gør du ved at tilmelde dig her for hold i København eller her for hold i Skanderborg. Så har du sikret dig en plads på det hold du ønsker. Efterfølgende vil du blive invteret til en obligatorisk screeningsamtale, og din tilmelding er ikke bindende før du efter screeningsamtalen har bekræftet at du er parat til at starte. Herefter fremsendes faktura, der som udgangspunkt skal betales før opstart. Læs mere herunder om afdragsmuligheder.
Ja, du kan frit vælge at betale det hele på en gang, eller at afdrage over 3, 10 eller 20 gange. Der er ingen ekstra omkostniger forbundet med afdragsløsningerne.
EmpowerMind har uden sammenligning det mest omfattende katalog af specialiseringsuddannelser, der er særdeles populære hos vores coaches. Du kan p.t. specialisere dig og blive internationalt certificeret indenfor stresscoaching, neuropsykologisk coaaching, businesscoaching og teamcoaching. Derudover er der masterclasses i forskellige specialdiscipliner. Er du ambitiøs kan du samle sammen til den mest omfattende Master i Coaching i verden, der giver dig en plads i den globale elite af coaches.
Først og fremmest kan du kan anvende din nye kompetence i dit nuværende job kombineret med den faglighed du har i forvejen. Du vil her opleve en hel ny dimension på din nuværende faglighed som vil overraske dig. Derudover kan du gå ud og få et job som coach, fx internt i offentlige institutioner fx. a-kasser, skoler etc. eller private virksomheder fx i salgsafdelinger, hvor der flere og flere steder er coaches ansat. Du kan naturligvis også slå dig ned som selvstændig coach, og det er naturligvis lige så krævende som at starte en hvilken som helst anden virksomhed fra bunden.
Du kan læse mere og tilmelde dig her :-).

xxx

xx

Relaterede artikler