Den indre ro er en strand på Bornholm

9415f9bcd76598f9c08127db1641b596_XL
For få år siden oplevede jeg mit livs største udfordring. Jeg var gået i stå. Helt i stå. Både uddannelsesmæssigt, arbejdsmæssigt og privat. I stå. 

Alle dæmoner fra en barndom med en syg far, kom flydende op til overfladen i en lind strøm, og jeg kunne ikke bunde. Jeg mistede simpelthen grebet om mit eget liv.

Jeg havde svært ved at realisere mig selv. Jeg havde svært ved at få ting gjort og fik startet en masse ting, der blev halvfærdige. Jeg havde mest af alt, svært ved at stå ved mig selv. ’Jeg er ikke god nok’, ’jeg har ikke nået det, hvad skal jeg gøre’, hvad vil hun/han/de ikke tænke?’. Tankerne stod i kø døgnet rundt. Tanker, der var så mange, så fyldt med angst og bekymring, at det lammede mig – især min handlekraft og dømmekraft. De dårlige beslutninger hobede sig op, og for hver af disse, fulgte yderligere bekymringer. Jeg var en fange i egne tanker, af tanken om andres tanker, verdensbilleder og hvordan de så ned på mig.

Den slags tanker har store omkostninger privat og arbejdsmæssigt og det nåede til sidst et punkt, hvor jeg selv og mine nærmeste kunne se, at sådan her kunne det ikke blive ved. Noget måtte ske eller tingene ville skride.

I et lettere panisk forsøg på at komme væk og få fred og ro, pakkede jeg en dag i november en let taske og tog afsted mod familiens sommerhus på Bornholm. Væk fra det hele. Bare mig. Intet internet, ikke særlig godt telefonnet og meget få mennesker. En flugt fra min virkelighed.

Flugten væk er den vigtigste begivenhed i mit voksne liv.

Jeg kom væk, slappede af, gik ture, tænkte og, vigtigst af alt, fik jeg læst den bog, der har betydet mest for mig. Jørgen Svenstrups bog, ’Du bliver, hvad du tænker’. For første gang nogensinde, fik jeg sat ord på mine tanker og en fik forståelse for, at jeg styrede dem og kunne sætte dem i system. Jeg læste her også om mentaltræning. Og downloadede straks app’en og begyndte at lytte til lydfiler med guidede mentaltræninger. 

Efter et par dage åbnede der sig en ny verden. En ny tilstand. Tilstanden af indre ro og færre tanker. Jeg sov pludselig bedre og kunne styre mine tanker i positive retninger. Jeg fandt den indre ro på en strand på Bornholm. Et sted, i mine tanker og mit sind, hvor jeg kunne være mig og ikke andre. 

På få dage ændrede jeg mig. Jeg kom hjem igen og kunne pludselig stå op for mig selv. Mange ting var stadig de samme; problemerne var ikke løst, meget var stadig som før og jeg manglede en retning i livet - men der var en ro. En mærkelig ro, jeg ikke havde følt i mange år. 

Det gav selvtillid, men var samtidig også skræmmende. For ligeså hæmmende, belastende og ødelæggende tankerne og reaktionsmønstrene var, så var de en del af mig. En del jeg kunne vende tilbage til og som jeg kendte. Opdagelsen af at ville mig selv det bedste, og så have vaner og rektionsmønstre, der i så mange år havde holdt mig tilbage, var en øjenåbner af rang. 

LÆS OGSÅ: Et øjebliksbillede

Så jeg besluttede mig for at arbejde med mig selv og mine tanker, og fik samtidig lysten til at hjælpe andre og give det videre. Jeg startede på coachuddannelsen og senere mentaltræneruddannelsen og har aldrig lært så meget om mig selv som her. Det blev pludselig muligt at ændre tanker, handlemønstre og vaner. Og at starte nye mere hensigtsmæssige og gavnlige vaner. Jeg elsker, når jeg kan se, at jeg rykker mig mod et bedre jeg, for hver dag, der går. 

Selvom jeg er et godt sted, og hele tiden rykker mig, så stopper kampen med tankerne og de uhensigtsmæssige vaner ikke bare her. Men jeg har fået en mental base som jeg altid kan finde tilbage til, blot ved at lukke øjnene, tage en dyb indånding og visualisere stranden på Bornholm.

Det er her min indre ro er og den gør mig tryg. 

 

 

"Stig Thorsteinsson er uddannet hos EmpowerMind
som
 både coach og mentaltræner. Han har igennem mange år arbejdet med rekruttering og gør det
også nu som
Recruitment Specialist i Sitel. Derudver
har han dyrket
elitesport i mange år. Han har spillet floorball, hvor
han også har trænet og mentaltrænet unge udøvere.
Mentaltræning er her også en del af hans hverdag,
da han bruger det meget i hans sportslige
forberedelser."

 

Relaterede artikler

Referencer

 • logo-footer1
 • logo-footer10
 • logo-footer11
 • logo-footer12
 • logo-footer13
 • logo-footer14
 • logo-footer15
 • logo-footer2
 • logo-footer3
 • logo-footer4
 • logo-footer5
 • logo-footer6
 • logo-footer7
 • logo-footer8
 • logo-footer9